LivePlace.Gr - see.you.there

Πέμπτη, 09. Σεπτέμβριος 2010

Last updateSep 08 08:10:11 PM

You are here:
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης
Παρακαλώ Είσοδος ή Εγγραφή.    Χάσατε τον Κωδικό σας;

Agora
(1 Παρακολουθούν) (1) Επισκέπτης
Πήγαινε ΚάτωΣελίδα: 1
Θέμα: Agora
Agora 6 Μήνες, 2 Εβδομάδες ΠρινKarma: 6

Σκηνοθέτης: Alejandro Amenábar
Ηθοποιοί: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac, Ashraf Barhom,

Υπόθεση: Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζει την ζωή της Υπατίας, μιας άθεης φιλοσόφου/αστρονόμου και κόρης του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα. Ο πατέρας της φρόντισε για την μόρφωση της και εκείνη έγινε μία σκεπτόμενη φιλόσοφος της Αλεξάνδειας που έζησε ωστόσο σε μία περίοδο που οι Χριστιανοί κυριαρχούσαν με αποτέλεσμα να έχει τραγικό τέλος.

Για να μπείτε λίγο στο πνεύμα της ταινίας θα πρέπει να σας πω ότι βασίζεται ναι μεν σε πραγματικά γεγονότα όπως για παράδειγμα η καταστροφή της μεγαλύτερης βιβλιοθήκης του αρχαίου κόσμου και σορού επιστημονικών κειμένων από τους Χριστιανούς και το τέλος της Υπατίας, αλλά δεν παύει να είναι ένα καλογραμμένο και καλοστημένο σενάριο. Έτσι η Υπατία φέρετε να προσπαθούσε να ερευνήσει το σύμπαν και την κίνηση των πλανητών γύρω από την γη ενώ μεγάλο στοίχημά της ήταν να αποδείξει ότι το σύστημά μας είναι ηλιοκεντρικό. Γενικά σε αρκετά σημεία της ταινίας έχουμε αναφορές στην ερευνά της και τις φιλοσοφικές θεωρήσεις του αρχαίου κόσμου και την σύνδεση του Θεού με την κίνηση της γης ή όχι. Μην ψάχνετε , την αλήθεια που γνωρίζουμε σήμερα στα λεγόμενα της Υπατίας αλλά εστιάστε όλοι στο τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η έρευνά της.

Το Agora μας κάνει και σκεφτόμαστε το πόσο κακό έχουν κάνει στην πρόοδο και τον πολιτισμό αλλά και στον ανθρωπισμό όλες οι θρησκείες και το πόσο μάταιο είναι αντί να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, να φανατιζόμαστε από κάποιους που προσπαθούν να δώσουν το δικό τους αρρωστημένο μήνυμα ακόμα και στα ιερά κείμενα της αγάπης που διδάσκει ο Χριστιανισμός. Η καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας σίγουρα θα συγκινήσει τον καθένα που έχει αφιερώσει κάποια χρόνια από την ζωή του στην γνώση και φυσικά κάποιοι σαν εμένα θα εξαγριωθούν κιόλας...

my opinion:Είναι μια δραματική περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσει κανείς... μια αριστουργηματική απεικόνιση του μίσους όσων φανατίζονται χωρίς όρια και απαγορεύουν-κατακρεουργούν οτιδήποτε δεν μπορούν να αντιληφθούν...η ερμηνεία της Rachel Weisz είναι καταπληκτική καθώς εκφράζει τα συναισθήματα,την τετράγωνη λογική και τα πιστεύω της Υπατίας με φοβερή επιτυχία!!! Μην την χάσετε,λοιπόν...
kaspersky
Μαθαίνω γράμματα
graphgraph
Μέλος ΑπώνΕμφάνιση Προφίλ Μέλους
Ο Διαχειριστής απενεργοποίησε την δημόσια Πρόσβαση εγγραφής.
I am what I am. And what I am needs no excuses...

Απ:Agora 6 Μήνες, 2 Εβδομάδες ΠρινKarma: 1
Όντως πολύ ωραία ταινία
m1ltos
Φρεσκο μέλος
graphgraph

Απ:Agora 6 Μήνες, 2 Εβδομάδες ΠρινKarma: 2
Εμένα μου φάνηκε "ντάξ... καλή...." ταινία... Προς το τέλος με κούρασε λίγο, αλλά και πάλι "νταξ"...
Επίσης, η πρωταγωνίστρια απλά δεν ήταν εκεί... Έλειπε.... Έπαιζε και σκεφτόταν τι θα φορέσει το βράδυ που θα βγεί.... Αδιάφορη ερμηνεία εντελώς... (γνώμη μου πάντα...)
gathanas
Μαθαίνω γράμματα
graphgraph

Απ:Agora 6 Μήνες, 2 Εβδομάδες ΠρινKarma: 5
gathanas έγραψε:
Επίσης, η πρωταγωνίστρια απλά δεν ήταν εκεί... Έλειπε.... Έπαιζε και σκεφτόταν τι θα φορέσει το βράδυ που θα βγεί.... Αδιάφορη ερμηνεία εντελώς... (γνώμη μου πάντα...)

Εγω δεν την έχω δεί ακόμη αλλά απο το trailer μου φαίνεται μέτρια προς καλή
Edgy
Μαθαίνω γράμματα
graphgraph

Απ:Agora 6 Μήνες, 1 Εβδομάδα ΠρινKarma: 6
XAXAXAXAXAAXA.....πολύ καλή η άποψη σου Gathanas..."σκεφτόταν τι θα φορέσει το βράδυ"....

Δεν συμφωνώ βέβαια,αλλά γέλασα πολύ με το σχόλιο σου!!
kaspersky
Μαθαίνω γράμματα
graphgraph
I am what I am. And what I am needs no excuses...

Πήγαινε ΕπάνωΣελίδα: 1
Συντονιστές: NemoC 23